رشته فناوری اطلاعات یا همان IT به وسیله انجمن فناوری اطلاعات در کشور آمریکا ITAA تعریف شده است، رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک به مطالعه دقیق طراحی، توسعه، پیاده سازی، مدیریت و پشتیبانی از سیستمهای اطلاعاتی که بر رایانهها قرار دارند، بخصوص برنامههای سخت افزار و نرم افزاری کامپیوترها میپردازد.
بطور خلاصه میتوان گفت که رشته فناوری اطلاعات با مواردی همچون استفاده از کامپیوترها و نرم افزارها سر و کار خواهد داشت تا از این روشها تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و فروش و بازاریابی دادهها به گونه ای ایمن و قابل اطمینان انجام گیرد.
علم فناوری اطلاعات و کامپیوتر متفاوت از یکدیگر هستند، شاید بتوان گفت که در مسائل فراوانی با یکدیگر وجه اشتراک دارند اما در کل اگر دانش کامپیوتر را شبیه به مهندسی مکانیک در نظر بگیریم، علم فناوری اطلاعات شبیه به صنعت حمل و نقل میباشد و این به این معناست که فناوری اطلاعات از دانش کامپیوتر خیلی گسترده تر و پیچیده تر خواهد بود.
این اصطلاح در دهه 1990 به جای اصطلاحاتی که پردازش اطلاعات و دادهها و سیستمهای اطلاعاتی مدیریت شد که در دهه 1960 و 1970 ترویج زیادی پیدا کرده بودند. علم فناوری اطلاعات یا IT اغلب به تمامیفناوریهایی اشاره میکند که در 5 مقوله مختلف جمع آوری، ذخیره کردن، پردازش اطلاعات، انتقال و نمایش نهایی دادهها و اطلاعات کاربرد فراوانی دارند.
در اواخر تغییرات کمیدر این جمله داده شده بود تا این اصطلاح بطور واضح دایره ارتباطی مخابراتی هم مشمول آن شوند. از این رو بعضی از افراد تمایل دارند تا عبارت فناوری اطلاعات و ارتباطات که عبارت “Information and Communications Technology ” است را به اختصار ICT نام گذاری کنند.
علم و دانش تجارت الکترونیک با توجه به معملات تجاری و شبکههای کامپیوتری را در دورههای مختلف آن مثل: طراحی، تولید، تجارت که به معنای خرید و فروش، تحویل محصولات، به آن سرعت بخشیده است. رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک حاوی هر نوع تعامل بصورت مدیریتی و خرید و فروش (تجارت) میباشد که با استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات انجام میگیرد.
رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک بعنوان یکی از دورههای بسیار مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد بررسی و تاکید متخصصین و کارشناسان بوده است و هم اکنون با سرعت زیاد در حال جایگزین شدن تجارت سنتی میباشد. تجارت سنتی نوعی از تجارت است که بصورت ساده و عامیانه از طریق ورق انجام میگیرد و تجارت الکترونیک نوعی از تجارت میباشد که در محیط اینترنت انجام پذیر است.
بیشتر کشورها استفاده از تجارت الکترونیک و انتخاب رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک را سرمشق استراتژیهای بازرگانیهای خودشان گذاشته اند. تجارت و تبادل هر نوعی از محصولات، اطلاعات و خدمات از گونههای مختلف شبکههای کامپیوتری و یا انجام مبادلات تجاری در یک قالبی بصورت الکترونیکی از جمله تعاریفی میباشند که در ارتباط با تجارت الکترونیکی و کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک توضیح داده شده است.
هدف از کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک
هدف از رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک و رشته مهندسی نرم افزار ارائه مفهومیمناسب از فناوریهای مربوط به شبکههای رایانه ای، مهارتهای لازم در تولید سیستمهای مالتی مدیا و در طراحی برای پخش در سطح شبکه و آشنایی و آگاهی کامل از ابزارها و راههای مورد نظر برای تغییر وظایفی که مدیریتی و تجارتی هستند از طریق انجام معاملات به شکل الکترونیکی میباشد. در کلاسهای کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک افرادی که فارغ التحصیل از این رشته میشوند با استفاده از علم و دانش فنی و آگاهی از ابزارها و راه و روشهای مورد نیاز برای تغییر وظیفه مدیریتی و تجارتی از طریق انجام دادن معاملاتی که بصورت الکترونیکی میباشد.

Electronics Engineer
در رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک افرادی که فارغ التحصیلانی که با علم فنی و مهارتهایی که خلاقانه انجام میشوند و تواناییهای تجاری کارآفرینی میکنند تا بتوانند از بازاریابانی که در شبکههای کامپیوتری از جمله بازاریابی از طریق ایمیل، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی تلفنی، بازاریابی بیرون از سازمان و یا شرکت بهره برداری خواهند کرد.
در ادامه این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که افرادی که میخواهند انتخاب رشته در دانشگاهها را انجام دهند رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک را انتخاب میکنند و همچنین اشخاصی که در بازار کار میخواهند شغل مناسبی را برگزینند رشته تجارت الکترونیک را بر میگزینند.
رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک یکی از برترین رشتههای روز دنیا میباشد که میتوانید با استفاده از این رشته در بازار کار به کسب و کار و تجارت مشغول شوید. ناگفته نماند که رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک به تنهایی حرفی برای گفتن ندارد، بهتر است که تجربه کاری را مکمل آن قرار دهید.
رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک به تنهایی کافی نیست بلکه حتما برای شروع در بازار کار نیازمند کسب تجربه من باب این رشته خواهید بود، تا بتوانید در تجارت خود به هدف نهایی برسید.
سرفصل رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک و فناوری اطلاعات
تعداد کل واحدها : 32 واحد
دروس اصلی : 18 واحد
دروس اختیاری : 6 واحد
سمینار : 2 واحد
پایان نامه : 6 واحد
برای درک بیشتر از رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک و همچنین اشخاصی که در بازار کار به بررسی و شناخت بیشتر برای شغل مناسب تری میگردند نیازمند اطلاعات بیشتری خواهیم بود که شامل: دروس رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک میباشد، دانشگاههایی که رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک معرفی بقیه گرایشات کارشناسی ارشد و دکترای رشته مهندسی آی تی جهت ادامه تحصیل در مقطعهای بالا تر آموزش عالی وضعیت استخدام و تضمین آینده شغلی در بازار کار توسط رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک و بازار کار و تجارت الکترونیک ارائه خواهد شد. در واقع رشته کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک دارای مقاطع تحصیلی دکترا نیز میباشد که شما عزیزان میتوانید در برخی از دانشگاههایی که این رشته را تدریس میکنند بهره مند شوید.
مدرسه آی تی به آینده ای روشن با انتخاب این رشته برای شما عزیزان آرزو میکند.
همانطور که میدانید شبکه جهانی اینترنت شبکه ای باز است، که افراد از راههای مختلفی میتوانند به آن دست پیدا کنند. در تجارتی آنلاین که ما بین دو سازمان یا شرکت و یک مشتری با سازمان یا شرکت صورت میگیرد خطرات زیادی طرفین را تهدید خواهد کرد.
با استفاده از کامپیوتر در امور بازرگانی سازمانها، با اضافه کردن روشهای فیزیکی که در زمان گذشته برای نگهداری از دادهها به کار میرفت نیازمند به ایجاد و تامین امنیت این نوع دادهها با استفاده از ابزارهایی بصورت اتوماتیک نیز هستیم.
هم زمان با پیوند پیدا کردن با سیستمهای کامپیوتری که در سازمانها وجود داشت با کمک گرفتن از شبکهها، حفاظت از اطلاعات و امنیت آنها در زمان مخابره در سازمانها و شرکتهایی که کارهای کامپیوتری انجام میدادند نیز بعدهای جدیدی به خود گرفت.
در اکثر دنیا، برای مبادله ی اسناد بازرگانی میان سازمانها از تبادل الکترونیکی اطلاعات استفاده میشد که کاربرد فراوانی داشت که همچنین رو به پیشرفت و افزایش میرود.
از این قبیل میتوانیم اسناد پرداخت، مدارک و اطلاعات حمل و نقل، معاملاتی که بازرگانی هستند را نام برد.
من والا کارشناسی ارشد این رشته رو گرفتم اما نتونستم از توش پول دربیارم . اما مقالههاتون کمکم کرد یه چیزی یاد بگیرم تو دانشگاه که هیچی یاد نمیدن متاسفانه . بازم ازتون خواهش میکنم مقاله بزارید خیلی مفیده ممنون از مدرسه آی تی
سلام ممکنه بگین کجا خوندین؟چرا نتیجه نداده؟من میخوام ارشد شو بخونم خواهشا راهنمایی کنین
رشته سختیه
سلام – من میخوام این رشته رو بخونم کدوم درساش سخته لطفا با شماره 09307220272 تماس بگیرید . ممنون میشم از لطفتون ./
رشته خوبیه من که راضیم
کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک و فناوری اطلاعات که تو این مقاله در موردش نوشتید به نظر من برای کسایی خوبه که تو همین شاخه کار هم میکنن
man karam va shoghlam be ham ertebat dare az in reshte raziam be shomam pishnahad mikonam be in reshte berid.mamnoon az madrese it
بنظر من رشته خیلی خوبیه
من توی این رشته بودم و میدونم رشته ی سختی هست اگر علاقه دارین برین این رشته
سلام و خسته نباشید
سایت خوبی دارین
واقعا براش زحمت کشیدین
خدا حفظتون کنه
[…] […]
من بهترین درآمد دارم از این رشته هر رشته سختی خودشو داره ولی .سخت نیست بسیار جذابه اگه ساختار خوب بدونید و فقط به کتاب خواندن اکتفا نکنید و عملیش کنید مطمئن باشید نتیجه خوبی میگیرید البته باید کسی داشته باشید که راهنماییتون کنه موفق باشید.
خیلی جالب بود
رشته مدیریت رسانه رو هم میشه لطفا یه آنالیز بکنید
دیدگاهاتون جالبه
اونایی باید این رشته برن که لیسانس it یا نرم افزار داشته باشن . وقتی از مدیریت برید رشتههای فنی معلومه که سخته براتون . در مورد بازار کارش هم پیشنهاد میکنم به آگهیهای مورد نیاز برای هوش تجاری یه نگاهی بندازید ببینید چقدر زیاده
من این رشته رو خوندم ولی نمیدونم چطور باید وارد بازار کار بشم، نرم افزارهای خاصی باید بلد باشم؟
میشه لطفا بگید از چه رشته ای وارد تجارت الکترونیک شدید؟
لیسانستون در چه شاخه ای هست؟؟